Aktivera ClickOnce i Microsoft Edge

Skriv ut

VARFÖR AKTIVERA CLICKONCE?
Skola24s Schemaklient använder sig idag av Microsoft’s teknik ClickOnce för att kunna starta lokalt på en dator. I senaste versionen av Microsoft Edge (som bygger på Chromium) är möjligheten att köra applikationer via ClickOnce avstängt som standard.
Följande instruktion är för att aktivera ClickOnce i Microsoft Edge lokalt på en dator av en användare.

fill-color Created with Sketch.

Aktivera ClickOnce i Microsoft Edge
Inställningarna görs direkt i Microsoft Edge och gäller enbart för den användare som är inloggad på datorn.

• Skriv följande adress i adressfältet i Microsoft Edge och tryck på enter: edge://flags/
  • En sida med olika inställningar, sk flagggor, bör nu visas.
  • Leta reda på ”ClickOnce support”. Du kan söka efter ClickOnce i sökfältet för att enklare hitta rätt.
  • Ändra nuvarande värde för ClickOnce support från ”Default” till ”Enabled”
  • När värdet ändras kommer en ruta fram som säger att ändringen börjar gälla efter en omstart av Microsoft Edge.
  • Tryck på knappen ”Starta om”.
  • Schemaklienten ska nu fungera med ClickOnce.

Beroende på inställning i Microsoft Edge så kan den öppna senast öppna fliken/flikarna igen efter omstart. Om så är fallet och den nu visar inställningssidan igen är det ok att lämna den.

Uppdaterad 20 januari 2020