Skapa en kopia på ett befintligt schema

Skriv ut

Metoden nedan används för att skapa en kopia från ett befintligt schema och få med sig alla inställningar och tabeller till kopian. Möjlighet finns att välja ett schemaläge som finns sparat som ett bokmärke.

fill-color Created with Sketch.

Det finns två sätt att skapa en kopia av ett schema.

1. I Skola24: Välj Schema och lokal - Schemaläggning och klicka på knappen Skapa Schema.
  2. Inne i ett befintligt schema: Välj Arkiv – Nytt schema.

I formuläret Nytt schema väljer du först skola (om du har tillgång till mer än en skola) och ger schemat ett nytt namn. Välj att skapa schemat från Annat schema och om du vill ha det som favoritschema på startsidan, bocka i rutan Favoritschema. Rutan till höger visar vilka scheman du har tillgång till. Tryck sedan på OK för att komma vidare till njästa steg.

Välj nu vilket schema i rullisten som du vill skapa en kopia på och tryck Skapa. Vill du skapa kopian från ett bokmärke; markera rutan Bokmärke och välj vilket bokmärke du vill skapa ifrån i rullisten.

Uppdaterad 6 december 2023