Utökade meddelanden

Skriv ut

På denna sida beskrivs tillvalet Utökade meddelanden

Tillvalet Utökade meddelanden gör det möjligt för skolan att aktivera sms som utskicksmetod för flera typer av meddelanden.

fill-color Created with Sketch.

Inställningar för utökade meddelanden

En användare med roll som Skoladministratör eller Kommunadministratör har möjlighet att aktivera sms som utskick vid en rad olika händelser i Skola24. Valet av utskick gäller meddelanden som skickas till vårdnadshavare och i vissa fall Elever.

Administration - Inställningar - Meddelande

Under inställningar för Meddelande görs val av önskad metod för utskick av automatiska meddelanden från systemet. De första- och andrahandsalternativ som finns får effekt i de fall en person inte har kompletta kontaktuppgifter registrerade.

Följande meddelanden finns att välja med sms, under förutsättning att licens för utökade meddelanden är aktiverad:

• Frånvaromeddelande till vårdnadshavare/elev
    • vid rapportering av elevs frånvaro på lektion
    • utskick enligt inställningar under "Grundinställningar för skola"
    • styrs av inställningar för Frånvaroanledningar
  • Frånvarobevakning - meddelande till vårdnadshavare/elev
    • enligt Administration - Inställningar - Frånvarobevakning
  • Ledighetsansökan - Information om samtycke och beslut till vårdnadshavare/elev
    • vid de steg i ledighetsprocessen då ny information finns att ta del av för användaren, eller då en åtgärd krävs
  • Frånvaroanmälan - Bekräftelse av frånvaroanmälan till vårdnadshavare
    • när någon har registrerat en anmäld frånvaro för eleven via någon av de metoder som skolan har tillgång till
  • Förskola/Fritidshem: Lovschema - meddelande till vårdnadshavare
    • när det finns en ny förfrågan om lovschema att besvara
  • Förskola/Fritidshem: Meddelande till vårdnadshavare att frånvaroanmälan kvitterats
    • när personal har läst och kvitterat en registrerad anmäld frånvaro för barnet

För frånvaromeddelanden som skickas vid rapportering av lektioner finns en utökad möjlighet för utskick. En skola kan välja att sms ska skickas direkt vid varje rapportering av lektioner. Meddelande kan skickas flera gånger samma dag om eleven har frånvaro på flera lektioner.

Uppdaterad 12 mars 2024