Välkommen till Skola24

Skola24 har sedan starten haft eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Med vårt brinnande intresse för skolan och vår långa erfarenhet har vi just den expertkunskap som krävs för att få skolans viktigaste flöden att fungera på bästa sätt.

 

Vi levererar rättssäkra skolsystem med unika lösningar som antar de största utmaningarna. Närvaro börjar med ett fantastiskt schema.

fill-color Created with Sketch.

Samarbeta kring gemensamma lokaler

Skola24 Lokal kan användas av den enskilde läraren både på skolan eller i hela organisationen för bokning av grupprum, aula, idrottshall eller andra anpassade lokaler. Det är schemaläggaren som delar ut lokaler och tider som därefter blir möjliga för bokning. 

Se filmen som beskriver hur Skola24 Lokal kan förbättra och effektivisera användningen av lokalerna på just din skola eller i din kommun.

 

Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyckeln till fler lokaler

Skola24 Webinar onsdag 11 maj klockan 14-14.45

Är du schemaläggare, administratör, lärare eller kanske rektor? Då är du välkommen till ett webbinarie om Skola24 Lokal.

Webbinariet hålls av vår produktspecialist Niklas Åkesson. Han berättar om smidiga arbetssätt och hur ni lätt kommer igång med produkten på er skola eller organisation. Det finns även tid att ställa frågor.

Skola24 Tävling

Vinnare av Skola24 Tävling är Therése Kraffke, Kungälvs kommun, och Karolina Höggren, Mönsterås kommun. De delar första plats och har vunnit var sin hotellweekend. Therése och Karolina svarade rätt på alla frågor samt hade exakt rätt svar på skiljefrågan. Stort grattis till er båda! 

Skiljefrågan löd "Hur många lektioner finns i Sveriges största schema läsåret 21/22? (Polhemsskolan i Lund). Svaret är 99 325 stycken lektioner.

Svaret på skiljefrågan finns på vår webbplats där vi skriver om Andreas Palmblad som är schemaläggare på Polhemsskolan i Lund. Vinnarna var nog extra uppmärksamma på detta då vi länkat dit från ett tidigare nyhetsbrev. 

Vi kan träffas igen! Missa inte Schemadagarna Live

Vi ses live på Knistad Herrgård utanför Skövde och grottar som vanligt ner oss i schemaläggning. Våra experter finns på plats och tar dig genom fantastiska dagar med mycket lärdomar och nätverkande.  För dig som är rektor, schemaläggare, skoladministratör eller som på annat sätt arbetar med planering av skolans verksamhet är Schemadagarna Live ett måste. 

Temat i år är Schemat som pedagogisk kraft. Frågor på det?

Export Lektion

Är ni i behov av att integrera Skola24 med era andra digitala skolsystem som exempelvis lärplattformen? Vi erbjuder integrationen Export Lektion som plockar ut data från Skola24 och möjliggör att den skickas till mottagande system som har stöd för integrationen.

 

Läs mer här.

Import Vårdnadshavare

För att minska på det administrativa arbetet erbjuder vi integrationen Import Vårdnadshavare som synkroniserar uppgifter mellan elevregistret och Skola24. Du som är kund styr vilka uppgifter som ska synkroniseras och vilket system som ska vara master.

 

Läs mer här.

Grunddata

Integrationen används för att överföra grunddata mellan elevregister och Skola24. Exempel på grunddata är elev, grupp, ämne, skolenheter och lärare. Integrationen ersätter manuella rutiner som exempelvis filöverföring av grunddata och skapar därmed större säkerhet och sparar tid. 

 

Levereras från 2023, för mer information kontakta oss.

Single Sign On (SSO)

Skola24 stödjer Single Sign On (SSO) enligt saml. 2.0 och det gör inloggning via mobilt bank-id för alla användare möjlig. Det gäller inloggning i Skola24 på webben och i appen Skola24.


Läs mer här

Informationsstandard SS12000

Skola24s produkter har utvecklats för att fungera i en öppen IT-miljö där de kan integrera med andra IT-lösningar i skolvärlden, enligt standard SS12000:2020. Vi bedriver också aktiv samverkan med branschkollegor där vi utvecklar och testar nya integrationsmöjligheter som våra kunder kan ha nytta av. Skola24 kan problemfritt integreras med elevregister och lärplattformar.

Allt i linje med vår vision om att förenkla skolan!

 

Kontakta oss för mer information.

Skolövergripande frånvarostatistik

För att möta behovet av frånvarostatistik på en övergripande nivå hos huvudmannen releasar vi senare i år en rapport för skolövergripande frånvarostatistik. 

I rapporten blir det enkelt att göra urval, få en snabb överblick, ta fram grafiska underlag samt att kontinuerligt följa frånvaromönstren.

I ett första steg kommer den skolövergripande rapporten att erbjuda frånvaro i procent för skolor och organisationer med möjlighet att se fördelningen mellan flickor och pojkar.

Vill du veta mer om Skola24s erbjudande? Välkommen att kontakta oss idag.

Är du intresserad av någon produkt? Vi hjälper gärna till att boka in visningar, bestämma vårt nästa möte eller bara prata om dina utmaningar.

Prenumerera på våra utskick

fill-color Created with Sketch.

Vi älskar skolan! Om du också gör det, missa inte att prenumerera på våra utskick. Du får inspiration, nyheter, information om utbildning och event samt tips till din verksamhet.