Skoldagarna 2023

fill-color Created with Sketch.

Skoldagarna 2023! Två fantastiska dagar som bland annat ökade kunskapen om det digitala ekosystemet, vikten av samverkan och data för ämnet Frånvaro, samt blickade framåt för att titta på hur digitaliseringen påverkar den offentliga sektorn. 

 

Tack Kunder och Partners

Det är viktigt att vi samarbetar för att förebygga och hantera skolfrånvaro i tid för att minimera negativa konsekvenser och säkerställa att elever får en ordentlig utbildning och stöd. Frånvaro i skolan är en nationell utmaning och under ett par fokuserade dagar träffade vi Kunder och Partners för att prata om bl a detta.

Frånvaro ger sämre skolprestationer, som i sin tur leder till ökade kunskapsklyftor. För eleven kan det innebära nedskruvad självkänsla och motivation. I längden kan det leda till social isolering och att viktiga förberedelser inför framtiden saknas.

Under vårt event Skoldagarna har vi inspirerats av Mattias Ribbing som gett handfasta råd i hur barn och vi vuxna med enkla medel kan koncentrera oss bättre. Backa barnet berättade sin fantastiska och berörande historia om hur samarbetet mellan Ystads kommun, Polisen och Region Skåne leder till att barns behov av stöd och hjälp fångas upp i tid. Ett barn - en plan. Något för fler av Sveriges kommuner att inspireras av och implementera.

Vi mötte Göteborgs stad och Skövde kommun och våra partners Ensolution, StudyBee, Digital Fox, it´s learning och Tempus. Vi fick trendspaning från Swedish Edtech Industry och fördjupade oss i värdet av att arbeta med proaktiv data i skolvärlden med hjälp av Malin Gren Landell. Vi fick en inblick i det oändliga ämnet AI med hjälp av Olfo Gränström och Måns Möller gav oss inspiration kring hur man jobbar med delmål för att nå målet. 10 Vasalopp på 10 dagar imponerar ju en hel del!

 

Vill du redan nu anmäla intresset för Skoldagarna 2024 kan du göra det.

Välkommen!

Har du frågor om Skoldagarna?

E-post: market@skola24.com

Telefon: 0515-777 888

Boka dig här