"Jag älskar att vi är ett bolag i förändring och tillväxt!"

Nicklas Kittelmann anställdes som CTO (Chief Technology Officer/Utvecklingsansvarig) hos oss på Skola24 i augusti 2021. Nicklas har en bakgrund som systemutvecklare men har de senaste elva åren arbetar som senior ledare inom IT. Han har bland annat lett organisatoriska och tekniska transformationsresor på ett antal olika bolag.

Nicklas Kittelmann 2 red.jpg

Nicklas Kittelmann, CTO på Skola24

På Skola24 arbetar Nicklas, tillsammans med hela gänget på vår IT-avdelning, med att förbättra vårt tekniska erbjudande med fokus på att stötta våra kunder och användare i deras vardag. Under hösten var Nicklas mest fokuserad på att öka samarbetet med våra kunder för att säkerställa att vi gör rätt saker. Nu, under våren, ligger hans fokus mer på vår tekniska lösning och hur vi kan dra nytta av modern teknik så att Skola24 både är funktionellt, visuellt tilltalande och användarvänligt.

Nicklas fick sin första dator som 10-åring och han visste direkt att han som vuxen ville arbeta med att programmera datorprogram. Efter Nicklas examen från KTH fick han också göra det under många år men på senare tid har han ett minst lika stort intresse i att inspirera och motivera människor.

”Numera har jag insett att inspirera och motivera människor är lika viktigt för mig som själva programmeringen!”

Täby är Nicklas hemort och därifrån arbetar han delvis på distans. Han besöker Skola24s huvudkontor med jämna mellanrum för den sociala biten med kollegorna. På hemmakontoret arbetar han effektivt och med stort fokus medan han i Falköping uppskattar att man kan stå runt en whiteboardtavla och diskutera lösningar. Det bästa av två världar. 

Som alla småbarnsföräldrar vet, så är familjens ens allt och Nicklas investerar mycket tid i sin familj. Men en vecka per höst är helig för honom då han bara får komma bort och ta det lugnt ute i skogen. Vissa skulle kalla det jakt men Nicklas ser det som en naturupplevelse och meditation.

Skola24 är ett bolag i förändring och tillväxt med ett strakt varumärke och en helt unik produkt – och vem vill inte jobba på ett sådant företag? Med Nicklas som CTO spänner vi bågen och vill nå ännu högre.

Det bästa med att arbeta på Skola24 tycker Nicklas är den fart vi har framåt i kombination med den fantastiska samarbetsandan som finns. Skola24 har höga värderingar och sätter alltid eleven och skolan i det främsta rummet. Det uppskattar Nicklas oerhört mycket.