Schemadagarna 2019

För första gången arrangerade Skola24 ett event riktat till vår stora och viktiga användargrupp schemaläggarna. Vi träffades på Knistad Herrgård för två sprängfyllda dagar. 

Närvaro börjar med ett flexibelt schema

Temat för Schemadagarna var 'Närvaro börjar med ett flexibelt schema' vilket de flesta pass gav olika perspektiv på. Dagarna bjöd också på nyheter, tips och trix samt nätverkande. 

Schemaläggarens utmaningar

Första dagen inleddes med schemaläggarens utmaningar där våra experter delade med sig av sin mångåriga erfarenhet och därefter fick deltagarna både dela med sig av erfarenheter och lösningar på de utmaningar som kan uppstå i en skolverksamhet. Det diskuterades både schematekniska- och organisatoriska prövningar. 

Årets schemaläggare 2019

Under onsdagens kväll presenterades Årets schemaläggare 2019. Vinnaren av denna fina utmärkelse blev Lisa Lagerström. Lisa lägger ett mycket komplext schema för fyra naturbruksgymnasium i Västra Götalandsregionen. Hon hyllades med blommor, applåder och ett diplom. Lisa var ödmjuk till vinsten och poängterade att schemaläggning är ett lagarbete. 

Närvaro börjar i schemat

Under dag två diskuterades schemats betydelse för elevernas närvaro i skolan. Vår verksamhetsspecialist, Ingrid Martens, resonerade med deltagarna kring vikten av ett korrekt schema för att kunna få ut frånvarostatistik som speglar verkligheten. Detta är viktigt till kartläggning av frånvaro för en enskild elev. 

 

Vi tackar alla deltagare som förgyllde eventet med sin närvaro och delade med sig av sina erfarenheter kring schemaläggning!