Webbinarium om coronastatistik blev rekordsnabbt fullbokat

Under tisdagen hölls ett webinar om hur coronapandemin påverkat frånvaron i skolan. Det var IT-företaget Skola24 som arrangerade eventet och fick fantastisk respons då flera hundra snabbt bokade upp sig på platserna som fanns tillgängliga. Deltagarna som anmälde sig kom från kommuner, myndigheter, andra företag och friskolor.

Verksamhetsspecialist Ingrid Martens på Skola24 höll i sändningen och berättade vad som går att utläsa kring den unika frånvarostatistik som företaget har kopplat till den omfattande pandemin. Hon talade om hur den faktiskt påverkade elevernas frånvaro i skolan och hur trenderna har sett ut.

Skola24 arbetar med kommuner och friskolor från hela Sverige och cirka 90 procent av kommunerna är kunder och ett stort antal friskolor. Ingrid berättade ingående vad statistiken visar sedan det första påvisade fallet i Sverige den 31 januari och fram till idag. Hon gav en möjlig förklaring till frånvarotopparna som varit och hur ser läget ut just nu.

Intresset kring den unika statistiken visade sig vara väldigt stort och för att göra informationen tillgänglig för alla de som inte lyckades boka en plats spelades en webbsändning in och kommer finnas möjligt att ta del efteråt.