Stor saknad av att inte träffa kunden

fill-color Created with Sketch.

2020 har varit ett mycket speciellt år och alla har påverkats på många olika sätt av pandemins framfart.  Vi satte oss ner med vår Key account manager Patrik Gunnari på Skola24 för att höra hur året sett ut från hans perspektiv.  

- Det man saknar mest är ju att vara ute och träffa kunderna. Det är ju det vi säljare till stor del brinner för. Att få vara ute på fältet och träffa våra kunder för att tillsammans hitta den bästa lösningen på problem eller behov de upplever i sin vardag. Det kan jag verkligen sakna, säger Patrik Gunnari.
När pandemin startade i våras så uppstod konsekvenser direkt. Nu fanns inte längre möjligheten att vara ute hos kunderna och träffas utan nu skulle mötena istället bedrivas via telefon eller digitala möten.
- Skillnaden är stor jämfört att vara på plats eller sitta framför en skärm. Nu löser man många saker på avstånd men det är också tydligt att man väntar in och bordlägger saker tills den dag då pandemin är över, berättar han.

Svajig vår 

För organisationer, kommuner och näringsliv blev omställningen till en digital verklighet påtvingad och kom väldigt snabbt.
- De första månaderna upplevde jag det ganska vingligt och att få till de digitala mötena var inte helt lätt. Men nu har vi vant oss så både vi och kunderna igång och kör mötena så det är inga konstigheter längre, berättar Patrik.
För Patrik som arbetar som Key Account Manager för norra Sverige innebär hans arbete i vanliga fall väldigt många och långa resor. Någonting som Patrik är van vid och någonting som han längtar efter.
- Att få vara ute och träffa mina kunder är ju det som är det jag saknar mest. Det är svårt att få till samma känsla och förtroende via en skärm så att träffas i verkligheten är någonting jag verkligen hoppas vi snart kan få till igen, menar han.

Uppdämt behov 

Hela året har varit utmanande och kanske speciellt för skolorna. Att få till en bra skolgång för eleverna, bra miljö för personalen och hantera olika riktlinjer från myndigheterna. Kommunerna har därför haft ett högt tryck på sig under året för att hantera situationen.
- Pandemin gör så att mycket ligger ”on hold” nu. Fokus har legat på att lösa den situation de varit i och som pandemin har påtvingat. När pandemin väl upphör så kommer det säkerligen finnas ett stort uppdämt behov av att träffas och sätta frågor i rullning igen. Det kommer säkert bli massor att göra men skönt att komma ut och träffa våra kunder igen, avslutar Patrik.

Patrik Gunnari

Sales Executive

patrik.gunnari@skola24.com 070-855 36 00

Besök Info - Corona för att läsa om hur Skola24 kan underlätta för skolorna under Coronapandemin.