Hittade svar bakom siffrorna med hjälp av kompetensutveckling

Att kompetensutveckla sig kan i många fall vara det bästa verktyget för att komma vidare i sitt arbete, nå ännu bättre resultat och arbeta mer målstyrt. Det var någonting som Kirsi Östberg upplevde efter att ha gått kursen Analys och planering i Skola24s regi.
- Man hittar verkligen svar på sina egna frågor, svar på frågor som man inte visste att man hade från början. Att få komma bakom siffrorna i sin verksamhet och förstå vad de innebär, förklarar Kirsi Österberg, Biträdande rektor och syv vid Öknaskolan.

I kursen Analys och planering så lär man sig mer kring hur man kan skapa fördjupade rapporter av lärares tjänster, rapporter kring fördelning av tjänster över program, skolenheter eller konto, löneunderlag och så vidare. Rapporter som samlar de viktigaste parametrarna som ger beslutsunderlag för att optimera sin verksamhet.
- Det var helt fantastiskt att se hur man kan dela upp rapporterna och jämföra, att få reda på hur vi kan få ut informationen och vad vi kan nyttja den till. Det blir ju en morot till oss deltagare att ta med oss detta för att applicera i vår egen verksamhet och få ut ännu mer, säger Kirsi Östberg.
Flera av de som använder sig av tillvalet Analys och planering kopplat till Skola24 Schema kommer snabbt igång men för att få ut potentialen ur systemet så är en kurs att rekommendera.
- Det är en jättebra utbildning och perfekt för att få lära sig mer. Sen måste jag framhålla hur fantastiska kursledarna är. De kan vår verksamhet och området skola. De förstår de behov vi har och ser utmaningarna med oss. Det underlättar massor när man ska lära sig använda systemet i sitt dagliga arbete, fortsätter hon.

Nöjd ledningsgrupp 

För Kirsis del var det så att hennes IT-avdelning på skolan såg möjligheten till att gå kursen i ett nyhetsbrev och tipsade henne om att gå.
- Det är jag som lägger schemat och har länge varit delaktig i arbetet kring tjänstefördelningen. Så jag inser hur mycket data vi har. Men i och med kursen fick jag reda på så mycket mer som går att få fram, säger Kirsi Östberg.
Kirsi valde att applicera sin kunskap och titta på hur det ser ut i verksamheten. Hon tog fram ett underlag och presenterade för ledningsgruppen. Responsen var mycket positiv.
- Vi har en ett antal IM-elever och det var en bra grupp att titta extra på för att de har flertalet specialsatsningar som görs exempelvis olika handledare och så vidare. Vi har inte haft en bra bild över det området utan har höftat. Nu kunde jag ta fram en detaljerad rapport som visade läget. Ledningsgruppen var mycket nöjda och här visade Analys och planering vad det verkligen kan göra och hjälpa oss med, avslutar Kirsi Östberg.

Är du intresserad av att kompetensutveckla dig och nå nya nivåer i ditt arbete. Här hittar du alla kurser vi erbjuder just nu.

kirsi.jpeg