​Årets schemaläggare utses vid nationellt event

För att få den svenska skolans verksamhet att fungera så är schemaläggaren en av de viktigaste personerna. Det är många detaljer i schemat som ska stämma för att dagarna ska gå ihop. Allt börjar med ett fungerande och flexibelt schema. Men ofta glöms de viktiga vardagshjältarna bort och därför har ett event skapats som heter Schemadagarna. Under 6-7 november träffas nära hundra schemaläggare på Knistad Herrgård för att ta svensk schemaläggning till nästa nivå.

Som arrangör av eventet står det IT-företaget Skola24.
- Vi kände att det var dags att det finns ett event som lyfter vikten av alla dessa fantastiska schemaläggare som arbetar ute på skolorna i Sverige. Det är dessa personer som ser till att våra barn har en fungerande skola att gå till. Skola24 Schema används av en majoritet av skolorna i landet och vi har nära kontakt med dessa schemaläggare och möter dem i alla deras utmaningar. Att få samlas under två dagar för att nätverka tillsammans, kompetensutveckla oss och för att få hylla dessa personer känns mycket viktigt och värdefullt, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och kommunikationschef på Skola24.

Årets schemaläggare 

Falköpingsföretaget Skola24 utbildar varje år cirka 5000 personer kopplat till skolornas administrativa system och känner därför till det kompetensutvecklingsbehov som finns på skolorna. Programmet under Schemadagarna är fullproppat med möjligheter för besökarna att träffa experterna inom schemaläggning eller få sätta sig ner med specialister inom närvaroarbete och få tips om sätt att effektivisera samt optimera i sin verksamhet.
- I år väljer vi också att lansera priset ”Årets Schemaläggare”. Vi har gett möjlighet för alla att skicka in nomineringar till varför just deras schemaläggare ska få utnämningen. Vi har fått in nära 100 nomineringar vilket är otroligt roligt och vi kan utläsa hur skolorna hyllar deras kompetens och värderar deras arbete. Det är värmande att se. Det ska bli kul att på onsdag kväll få läsa upp vem som vunnit, säger Magnus Elmshorn.

Eventet Schemadagarna är helt nytt men redan i somras var eventet fullbokat så intresset från norr till söder var stort.

 

Tid: 5-6 november 2019
Plats: Knistad Herrgård

Vid frågor kontakta: Magnus Elmshorn, Marknads- och Kommunikationschef Skola24 (0722-47 72 29)