Förälder i Skola24

I dagens samhälle finns det många IT-system att lära sig, både i jobbet och privat. Vi vill ju att alla dessa ska fylla de funktioner vi har behov av samt vara lätta att förstå. Som förälder i Skola24 kan du givetvis kontakta ditt barns lärare eller skoladministratören på barnets skola om du har frågor men under denna rubrik förklarar och tipsar vi dig hur du sköter administrationen i Skola24 på enklast vis.

Förälder i Skola24.jpg

Tips

Spara tid vid inloggning i Skola24 för vårdnadshavare som loggar in med användarnamn och lösenord i Skola24

Om du brukar skriva skola24.se i webbläsaren när du ska logga in i vår databas måste du bläddra igenom en lång lista av domännamn tills du hittar rätt domän att logga in i. Skriv istället in domännamnet.skola24.se i webbläsaren, då är rätt domän redan ifyllt vid inloggning. Sparar du denna sida som favorit eller bokmärke så spar du ännu mer tid.

Domännamn.jpg

Du kan också skriva in de första bokstäverna i ditt domännamn så placeras du rätt i listan och kan välja din domän på ett snabbt sätt. 

Förklaringar

Varför kan jag inte logga in med Mobilt BankID på webben eller i appen? 

Skola24 erbjuder alla kunder inloggning via Single Sign On (SSO) och Mobilt BankID på webben och i appen. Det är kommunen, friskolekoncernen eller skolan som väljer om de önskar använda funktionen. Läs mer om hur Skola24 arbetar med SSO och fråga gärna er skola om möjligheten att logga in med Mobilt BankID finns. 

Varför kan jag inte frånvaroanmäla mitt barn i appen? 

I appen Skola24 kan du både titta på ditt barns schema och frånvaroanmäla ditt barn. Det är skolan som i inställningarna väljer om föräldrarna ska kunna frånvaroanmäla i appen eller inte. Därför kan detta se olika ut på olika skolor i kommunen eller friskolekoncernen. Prata med ditt barns lärare eller skoladministratören på skolan om ditt önskemål att kunna frånvaroanmäla i appen.

Varför ser jag inte mitt barns schema i appen Skola24 eller i Schemavisaren? 

I skolstart är många föräldrar nyfikna på barnets schema. Om du inte kan se ditt barns schema i appen eller i Schemavisaren kan det bero på att skolan ännu inte publicerat schemat. Det betyder att skolan ännu inte är helt klara med schemat och inte visar det för föräldrar och elever ännu. Om du inte kan se schemat mitt i en termin så kontakta ditt barns lärare eller skoladministratören på skolan för att få hjälp. 

Instruktioner


Översikt Skola24 Frånvaro för vårdnadshavare

Titta på filmen för att få en översikt av Skola24 Frånvaro. Filmen beskriver hur du får en bra överblick av ditt barns frånvaro bland annat genom att titta på rapporten Grafisk översikt.Frånvaroanmälan vårdnadshavare 

Filmen beskriver hur du som förälder kan anmäla frånvaro för ditt barn samt hur du kan få en översikt över tidigare och kommande frånvaroanmälningar. 

Vårdnadshavare skapar ledighetsansökan

Titta på filmen för att lära dig hur du som förälder skapar en ny ledighetsansökan för ditt barn samt hur du kan få en översikt över tidigare och kommande ledighetsansökningar.