Om Schemadigidagarna 2021

I kölvattnet av pandemin så visade sig längtan att få inspireras, kompetensutvecklas och nätverka kring schemaläggning och skolans administrativa verktyg vara mycket stor.

Det digitala eventet Schemadigidagarna, som arrangeras av IT-företaget Skola24, slog i år alla rekord då man fördubblade antalet deltagare jämfört med tidigare år.

- Det är fantastiskt att se hur stort intresse Schemadigidagarna 2021 det finns att ta del av Schemadigidagarna. Självklart hade vi gärna träffat alla våra otroliga schemaläggare, rektorer och skoladministratörer men nu ska vi förhoppningsvis överträffa våra deltagares förväntningar digitalt istället, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och Kommunikationschef vid Skola24.

Schemadigidagarna tjuvstartade för våra Diplomerade schemaläggare som hade det första Diplomatpasset kl.11. Övriga deltagare anslöt på eftermiddagen till eventet med temat Ett perfekt schema då en av Sveriges bästa schemaläggare ställde sig frågan om det finns ett perfekt schema. Och som ni alla anade så handlar det inte om schemat i sig utan om de förutsättningar schemaläggaren får.

Eventet fortatte under tisdag och onsdag med inspirerande innehåll och nätverkande. Bland annat så dök Marika Carlsson upp, Skolgårdsläraren Gustav Sundh berättade om den perfekta rasten och Västerås stad pratade om de framgångsfaktorer som skapat deras schemaorganisation. För några av deltagarna så avslutdes  eventet med en kurs mot att bli Diplomerad schemaläggare.

Årets schemaläggare 2021

fill-color Created with Sketch.

Stort grattis till Susanne Thell som blev Årets schemaläggare 2021. Susanne är schemaläggare på Västervångskolan i Trelleborgs kommun. Hon nominerades av sin rektor, Magnus Wikström, som verkligen sätter värde på sin vardagshjälte!

Lär dig mer om Lokal

fill-color Created with Sketch.

Programpunkt under Schemadigidagarna 2021

Lyssna till när Lisa Lagerström, Vadsbogymnasiet, pratar om tillvalet Lokal med Alexander Hultén och Niklas Åkesson. 

Lär dig mer om Analys och planering

squiqqly Created with Sketch.

Programpunkt under Schemadigidagarna 2021

Lyssna till Samuel Korpegård, Brinellgymnasiet, och Alexander Hultén när de diskuterar tillvalet Analys och planering.