Tre tips om att jobba hemifrån

Vår Key Account Manager, Alexander Hultén har tre tips om att jobba hemifrån.

 

Att jag saknar att resa i arbetet för att träffa kunder och kollegor, det är ett faktum och det finns med mig hela tiden.

Men jag kan inte fastna i det utan jag får försöka hitta vad som är det ”nya normala” och vad som passar just mig i detta fallet tänker jag.

För min del kände jag relativt tidigt att mitt behov att röra på mig och få miljöombyte blev viktigare än någonsin för att hålla energinivån och fokuset uppe! Så här kommer mina tre snabba och har du några egna så dela dem gärna med flera så hjälper vi varandra att må bra!

Walk and talk- incheckning med kollegorna varje morgon i teams i mobilen och med hunden vid min sida längs morgonpromenaden, perfekt start på dagen!

Miljöombytet – att sitta vid en dator som så många av oss gör idag i flera timmar per dag är något som gör att jag mer än någonsin söker efter miljöombyte, att få se något annat än just kontorets fyra väggar. Jag har alltid uppskattat naturen, friluftslivet och att vara på havet, men nu har det blivit så tydligt med hur viktigt det faktiskt är för min egen del att komma ut utanför det som annars är så lätt att annars fastna i.

Så i ur och skur, ljust som mörkt, i skog likväl som hav. Ut och upptäcka nya platser med familjen och de närmsta, laga mat över öppen eld och leva ett aktivt friluftsliv är något som vi gör mer än någonsin här hemma, även på vintern och det är något som jag hoppas är här för att stanna, även efter denna särskilda tid som vi är i nu.

Koppla ner och koppla av – vid datorn, framför teams, med mobilen i handen, headset i örat oavsett vart jag är så är jag som oftast uppkopplad och tillgänglig på något sätt. Men i min återhämtning försöker jag lägga allt åt sidan och välja det som jag mår riktigt bra av. Det är olika för alla förstås vad det är. Men själv mår jag riktigt bra när jag får ta cykeln ut i skogen en långrunda på slingriga leriga stigar eller får sitta på en kall klippa och följa solen gå ner i horisonten vid ett stormigt hav bakom systemkameran, eller för den delen gå till bryggan och ta några kast efter den där gamla gäddan som jag hoppas ska vara på plats just idag. De stunderna försöker jag få till i alla fall minst en gång i veckan för att fylla på med egen energi och för mitt fokus på det som är just nu.

Det är tre enkla som passar mig, hoppas du delar med dig av dina för att inspireras av varandra kring vad som får oss att må bra just nu!