Anna, kundansvarig - så fungerar arbetet under coronatider

Skola24 har varit kontakt med ett av de senaste nyförvärven av kompetens inom företaget. Anna Fransson har under några månader arbetat som kundansvarig på försäljningsavdelningen. Läs om hur hennes arbete kom att förändras när pandemin satte spår i samhället.

Anna är född och uppvuxen i Alingsås, men är sedan 2004 bosatt i Falköping, där Skola24 har sitt kontor. Hon har tidigare erfarenheter som kundansvarig på andra företag och har även arbetat på bank.

- Jag trivs jättebra i Falköping. Jag uppskattar att bo i en liten stad, med närhet till naturen.

Falköping är beläget mellan flera berg och Anna rekommenderar att vandra på Ålleberg, som är lite av en bortglömd pärla.

annaf.jpgOmställningarna sedan pandemin bröt ut har för de flesta medarbetarna på Skola24 främst inneburit att arbeta hemifrån.

- Det har fungerat bra. Det positiva i det hela är att man fått utveckla ytterligare kompetens att arbeta digitalt. Möten med kollegor och kunder har fått hållas digitalt. Tyvärr har de fysiska möten som planerats med kunder fått ställas in, vilket är väldigt tråkigt och beklagligt. Det har som sagt ändå fungerat förvånansvärt bra, även om jag sett fram emot att träffa kunderna i verkligheten.

I dagarna skulle SETT-mässan gått av stapeln. En mässa med tema ”digitalt och innovativt lärande. Där skulle 140 utställare och andra besökare med koppling till skolvärlden samlats med syfte att skapa kontakter och byta erfarenheter kring ämnet. På grund av pandemin har mässan fått ett nytt datum i höst.

-Jag hade sett fram emot att träffa kunder även där, berättar Anna.

Hon hoppas på att snart kunna hålla fysiska möten igen och att få träffa många kunder och andra nya ansikten på SETT i september.

Kunderna består av rutinerade lärare, IKT-strateger, skolledare och skoladministratörer. Hon har fått intryck av att de har en väldigt hög kompetens inom digitalisering. Trots att det medför stora förändringar i arbetet även för dem, upplever hon att de känner sig bekväma med omställningarna.

- Under veckorna som gått har det varit stort intresse och efterfrågan på våra produkter som medför resursoptimering och kostnadsbesparingar. T.ex. måltidskollen.

Anna längtar till att kunna arbeta på kontoret igen. Hon saknar det naturliga utbytet av kommunikation man får där.  Däremot finns många smarta lösningar, som fungerar bra i pandemitider. Mellan varven kan hon ta en lunchpromenad, eller en ”walk and talk”, som hon uttrycker det, tillsammans med en kollega. Ibland kan de även mötas utomhus för att arbeta.

annafhund.jpgAtt Anna arbetar hemifrån uppskattas inte bara av den fyrbenta vännen Toddy. Det kan även dottern Wilma glädjas av, som för tillfället studerar hemifrån.

- Vanligtvis går hon handbollsgymnasiet i Alingsås, men nu när utbildningarna hålls på distans kan vi njuta av varandras sällskap under dagarna.

Hur Skola24 hanterat situationen under pandemin har imponerat på Anna.

– Jag är tacksam för hur Skola24 tar ansvar och värnar om sina medarbetare i dessa tider. Det bekräftar att man agerar efter de policys och värderingar som är förankrade i företaget.

Hon berättar också att Skola24 har en öppen kommunikation och visar stort förtroende gentemot sina medarbetare. Detta tror hon lägger grunden till det driv och engagemang man kan se hos personalen.

- Det är häftigt att se kollegornas egen drivkraft att ta företaget framåt mot gemensamma mål.