En schemafantast på besök!

Schema=pussel? Iallafall enligt schemafantasten Luca, 14 år, som förra veckan prao:ade hos Skola24. Men hur kommer det sig att man redan i sjuan blir schemaexpert? Klicka och läs!

“Allt började med att jag ville se till att jag fick samma NO-lärare i sjuan som i sexan,” berättar Luca. “Jag förstod ganska snabbt att schema är ett enda stort pussel, där det inte bara ska funka för klasserna, utan även för lärarna.”

För lösningsorienterade Luca väcktes då ett intresse att försöka skapa ett riktigt bra schema, för alla intressenter i skolans verksamhet. Han skapade en hypotetisk grundskola, med fyra klasser i varje årskurs, och började därefter först för hand rita upp ett schema för alla de olika klasserna och lärarna han hittat på.

“Jag började faktiskt rita för hand, men det tog alldeles för lång tid, så jag började bygga schemat i Excel istället. Men när jag inte fick kolumnerna att fungera som jag ville googlade jag runt och försökte hitta ett onlineverktyg som kunde hjälpa mig. Då hittade jag Skola24s Schema,” säger Luca. “Och jag visste att schemaläggaren på min skola använder Skola24s schemaverktyg, så jag frågade henne om jag fick hjälpa till.”

 

Sedan sjuan har han under april och maj hjälpt sin schemaläggare att lägga schema, och tycker utmaningen med detta gigantiska pussel är oerhört roligt. När det var dags för Luca att praoa fanns inga tvivel om att Skola24 var platsen att göra det på. Han har under sin praktik hos oss fått gå en fördjupningskurs i schemaläggning, men även fått sitta med vårt UX-team för att lära sig om vad som händer behind-the-scenes.

“Jag kommer definitivt dela med mig av allt jag lärt mig, kanske kan jag nu något trick som inte hon kan!”

 

Men fick Luca behålla sin favoritlärare i NO? Tyvärr inte, men det gör inget säger han. Men han är glad att andra elever får chansen att också undervisas av honom.

Vill du också bli schemaexpert?

fill-color Created with Sketch.

Utöver våra många kurser erbjuder våra kunniga experter, med lång erfarenhet av hur man bäst använder Skola24s produkter, handledning och guidning.