Schemavisare för inloggad användare

Skriv ut

Nu finns möjlighet att begränsa åtkomsten till Schemavisaren. De skolor som önskar, kan stänga av möjligheten att se skolans schema online utan att vara inloggad i Skola24. De som fortsatt vill ha schemat publikt behöver inte göra någonting.

fill-color Created with Sketch.

Ändringen kan göras av skoladministratör eller kommunadministratör genom att rutan ”Aktivera åtkomst med inloggning” markeras under Inställningar - Grundinställningar för skola - fliken Schema/Resurs.

imaget0dy.png

Med denna inställning visas schemat på samma sätt som tidigare, men bara för de som är inloggade på samma domän som den aktuella skolan, d.v.s. samma kommun eller friskoledomän. För inloggade användare visas även andra skolor i domänen om de har aktiverat åtkomst utan inloggning.

Användare med tillgång till det nya gränssnittet, Skola24 NXT, når Schemavisaren direkt från startsidan i Skola24. Användare i det gamla gränssnittet når Schemavisaren på samma sätt som tidigare. Skillnaden är att Schemavisaren känner av om du är inloggad i Skola24 eller inte.

En användare som försöker öppna Schemavisaren för skolan utan att vara inloggad möts av ett meddelande.

image.png

Behörigheten till olika schematyper är baserad på roll i systemet. Administratörer, kanslister och schemaläggare ser alla scheman, medan lärare ser alla scheman utom individuella scheman tillhörande elever utan koppling till läraren. 
Elever och vårdnadshavare ser elevens individuella schema och schemat för elevens klass.

 

 

 

 

Uppdaterad 29 augusti 2023

Skriv ut