Export till schema

Skriv ut

Information som finns i tabeller i Skola24 kan exporteras till en textfil, vilken sedan kan importeras till ett schema. Den information som kan föras över på detta sätt är salar, lärare, elever, grupper, kurser, ämnen och kopplingar grupp/elev. Användare med rollerna skoladministratör och kommunadministratör har tillgång till funktionen.

fill-color Created with Sketch.

Skapa exportfil från Skola24

1. Välj Administration - Administration - fliken Import/Export och sedan alternativet Exportera till schema.
  2. Välj skola om du har tillgång till mer än en.
  3. Väl en eller flera tabeller som ska inkluderas i exportfilen. Observera att alternativet Kurs endast kan väljas för skolor som använder kurskoder.
  4. Klicka på Ladda ner.
  5. En textfil laddas ner och kan hittas via "Hämtade filer/Nedladdningar".

Inläsning av exportfil i schema

1. Öppna det schema som exportfilen ska läsas in i.
  2. Välj Arkiv - Import och något av alternativen Textfil Gr, Gy eller Vux.
  3. Klicka på knappen med tre prickar under Filnamn och leta fram textfilen.
  4. ID för skola hämtas från textfilen. Klicka på Nästa.
  5. En vy visar vilka uppgifter som finns att läsa in. Markera de uppgifter som önskas och klicka på Slutför.

Uppdaterad 7 april 2021