Föräldramöte vid skolstart

fill-color Created with Sketch.

För att underlätta för dig som klassföreståndare har vi samlat våra bästa tips till Skola24s vårdnadshavare på ett och samma ställe. I år hålls många föräldramöten digitalt eller via utskick, använd gärna materialet på denna sida.

Använd gärna denna sida som utgångspunkt vid delen i föräldramötet som handlar om Skola24.

Inför föräldramötet

Du som är klassföreståndare kan kontakta skoladministratören på din skola för att ta reda på följande:

• Inloggning: Med användarnamn och lösenord eller med SSO (single sign on)?
  • Inlogging med användarnamn och lösenord: Har skolan skickat aktiviveringskoder till vårdnadshavarna ännu?
  • Telefonanmälan: Vilket nummer?
  • Telefonanmälan, tillval med flera språk: Vilka nummer?
  • Schemavisaren: Vilken URL har Schemavisaren,
    schema.skola24.se/domännamn, och ligger det en länk på skolans webbplats?
  • Appen: Har skolan kopplat på appen Skola24 och frånvaroanmälan i den?
  • Kontaktuppgifter: Skoladministratörens kontaktuppgifter som kan lämnas till vårdnadshavaren om frågor finns kring Skola24.

Schemavisning

Schemavisning på tre sätt:

1. Domänen skola24.se
  2. Appen Skola24
  3. Schemavisaren

Inloggning med användarnamn och lösenord

För att vårdnadshavaren ska kunna se schemat i skola24.se eller i appen behöver skolan skicka ett mail med aktiveringskod. I mailet finns instruktioner för hur användarnamn och lösenord skapas. Skolan behöver även göra en inställning för att koppla på appen för vårdnadshavaren.

Schemavisarens adress är schema.skola24.se/domännamn, ofta brukar skolan länka till Schemavisaren på sin webbplats.

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan på tre sätt:

1. Domänen skola24.se
  2. Appen Skola24
  3. Telefonanmälan

Inloggning med användarnamn och lösenord

För att vårdnadshavaren ska kunna anmäla frånvaro i skola24.se eller i appen behöver skolan skicka ett mail med aktiveringskod. I mailet finns instruktioner för hur vårdnadshavaren skapar användarnamn och lösenord. Skolan behöver även göra en inställning för att koppla på appen för vårdnadshavaren.

Telefonanmälan är ett tillval till Skola24 Frånvaro och därför kan inte alla skolors vårdnadshavare använda sig av tjänsten.

Tips - spara tid vid inloggning

För vårdnadshavare som loggar in med användarnamn och lösenord i Skola24.

Om du brukar skriva skola24.se i webbläsaren när du ska logga in i vår databas måste du bläddra igenom en lång lista av domännamn tills du hittar rätt domän att logga in i. Skriv istället in domännamnet.skola24.se i webbläsaren, då är rätt domän redan ifyllt vid inloggning. Sparar du denna sida som favorit eller bokmärke så spar du ännu mer tid.

Domännamn tips 2.jpg

Du kan också skriva in de första bokstäverna i ditt domännamn så placeras du rätt i listan och kan välja din domän på ett snabbt sätt.

Instruktionsfilmer för vårdnadshavare i Skola24 NXT

Översikt av Skola24 Frånvaro

fill-color Created with Sketch.

Filmen förklarar hur vårdnadshavare ser en överblick av sitt barns frånvaro med hjälp av Elev/Klass-bild. Här hittar vårdnadshavaren bland annat skickade frånvaromeddelanden och grafisk översikt av barnets frånvaro.

Frånvaroanmälan vårdnadshavare

fill-color Created with Sketch.

Filmen beskriver hur vårdnadshavare kan frånvaroanmäla sitt barn med hjälp av funktionen Anmäla frånvaro. Här kan även vårdnadshavaren se tidigare registrerade frånvaroanmälningar samt får en överblick av hur de anmäler hel- respektive del av dag.

Ledighetsansökan vårdnadshavare

fill-color Created with Sketch.

Filmen visar hur vårdnadshavare kan ansöka om ledighet i Skola24 samt titta på tidigare ansökningar. Ledighetsansökan är ett tillval till Skola24 Frånvaro vilket innebär att inte alla skolor som använder Skola24 Frånvaro automatiskt kan ansöka om ledighet i systemet.

Skola24 på Youtube

Titta på filmerna direkt i vår playlist för vårdnadshavare på Youtube.

Vårdnadshavare kontakt 1100x515 Insta.jpg