Aktivera ClickOnce i Microsoft Edge via en GPO

Skriv ut

VARFÖR EN GPO?
Skola24s Schemaklient använder sig idag av Microsoft’s teknik ClickOnce för att kunna starta lokalt på en dator. I senaste versionen av Microsoft Edge (som bygger på Chromium) är möjligheten att köra applikationer via ClickOnce avstängt som standard.
En GPO är ett smidigt sätt för en IT-avdelning att via Microsoft Active Directory trycka ut inställningarna till alla berörda användare som aktiverar möjligheten att köra ClickOnce.

fill-color Created with Sketch.

Inställningarna
GPO’n behöver två stycken 32-bitars registervärden under HKEY_CURRENT_USER.
Båda inställningarna bör läggas med Action satt till Create, dvs så att dessa nycklar skapas.

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge
  • Value Name: ClickOnceEnabled
  • Value Type: REG_DWORD
  • Data: 0x0000001

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge
  • Value Name: DirectInvokeEnabled
  • Value Type: REG_DWORD
  • Data: 0x0000001

Uppdaterad 24 januari 2020