Måltidskollen

Måltidskollen är ett tillval till Skola24 Frånvaro och underlättar arbetet med att motverka det matsvinn som finns i skolorna. I Sverige slängs i genomsnitt 19 kg mat, som egentligen hade kunnat ätas upp, per person och år. I skolmatsalar och andra storkök slängs ungefär 35 000 ton mat i onödan varje år. Måltidskollen ger rätt underlag för rätt antal måltider.

Uppgifterna hämtas från Skola24 Frånvaro

Svaret på det exakta antalet portioner som skolköken ska tillaga finns i Skola24:s frånvarosystem.

Utöver ekonomiska och miljömässiga vinster innebär Måltidskollen många andra fördelar; kostnader i en förutbestämd budget kan fördelas om, mat av en bättre kvalitet kan köpas in och skolan kan erbjuda eleverna frukt eller frukost.

Måltidskollen - Information som gör skillnad

Svaret på det exakta antalet portioner som skolköken ska tillaga finns i Skola24 Frånvaro. Tillval Måltidskollen: 

  • Ger dagliga rapporter om antal frånvarande elever 
  • Visar övergripande information om frånvaro kopplat till specialkost
  • Skickar automatiskt information till valfria mottagare

Det är ett enkelt sätt att spara pengar och gör att kostnader i budgeten kan fördelas om. 

Måltidskollen på Vallhamra skola

fill-color Created with Sketch.

Måltidskollen är ett tillval till tjänsten Skola24 frånvaro, som gör det lättare att planera skolmaten och motverka matsvinn.

Vallhamra skola är en kommunal grundskola i Partille kommun, som använder sig av måltidskollen. På skolan går cirka 950 elever från förskoleklass till och med årskurs nio. Totalt arbetar 8 personer inom kök och servering.

Krister Johansson, ansvarig kökschef berättade för Skola24 om verksamhetens arbete. Med Skola24s frånvarosystem som underlag finns det möjlighet att uppskatta antal portioner och även få en bild över beredning av specialkost.
Givetvis behöver man ha med sig ett hållbart tänk även när man tar till sig mat, för att arbetet mot matsvinn ska ge effekt hela vägen ut.

Vill du veta mer om Skola24s erbjudande? Välkommen att kontakta oss idag.

Är du intresserad av att köpa Skola24 Frånvaro eller någon annan produkt? Vi hjälper gärna till att boka in visningar, bestämma vårt nästa möte eller bara prata om dina utmaningar.