Skola24 besöker Almedalen 2019

Tillsammans bygger vi en skola som främjar närvaro. Följ med oss i våra framtidsspaningar under Almedalsveckan. Vi finns i våra sociala kanaler och här på webben. 

 

Varje dag väljer flera av Sveriges barn att inte gå till skolan. Det börjar som ströfrånvaro men blir snart till problematisk frånvaro. En väg svår att vända och som resulterar i ett högt pris, i lidande men också i kostnader för samhället.

Lyssna till en paneldebatt där representanter från politik, skola, systemstöd och framförallt föräldrar diskuterar hur vi ska hantera ett av skolans största problem, någonting som det inte pratas högt om eller där insatser i dagsläget inte är prioriterade. Men skolor runt om i landet väljer nu att agera i frågan.

Skolfrånvaro - till vilket pris?

 

Paneldebatt 2/7 kl.17.30

Skola24 ställer upp en panel som debatterar och svarar på frågor om skolfrånvaro och dess kostnader för individen och samhället. Efter debatten bjuder Skola24 på mingel med bubbel och tilltugg.

Välkommen till Strand hotell i Visby,Bryggarsalen

Paneldebattens deltagare

Lotta Curbo - Initiativtagare och grundare av Helleborusskolan. En skola för elever med diagnoser inom autismspektrat. Här ska alla elever nå grundskolans kunskapskrav och få vara huvudpersoner i sitt eget liv.  

Aggie Öhman - Arbetar med inkludering i skolan och är bland annat grundare till bloggen Prestationsprinsen som handlar om hemmasittare och tomma stolar i klassrummen. Aggie har skrivit rapporten Skolans tomma stolar - Om frånvaro i grundskolan och hur kommuner och skolor arbetar med frågan

Christina Widmark - Förälder till barn med problematisk frånvaro som har erfarenheter av att möta samhälle, skola och personal i denna omständighet.

Maria Stockhaus - Riksdagspolitiker (M) som som alltid haft fokus på barn, ungdomar och deras skolgång. Maria har arbetat med skolfrågor i Sollentuna kommun och i riksdagen. Ingen elev ska behöva ha en klump i magen på väg till skolan. 

Ingrid Martens - Systemspecialtist, tidigare lärare, som har mer än 20 års erfarenhet av hur schema- och frånvarosystem kan hjälpa elever, föräldrar och lärare i arbetet med närvaro i skolan. 

Program för hela Almedalsveckan

Varmt välkommen!

visby-644587_1280.jpg