Är du vår nya medarbetare?

fill-color Created with Sketch.

Vår organisation växer och vi söker nu en initiativtagande och kommunikativ Engineering Manager/RTE Manager till vår IT-verksamhet som vill vara en del av vår fortsatta förändringsresa. Kanske är det dig vi söker?

Skola24 är ett marknadsledande IT- och kunskapsföretag inom det skoladministrativa området. Med vårt brinnande intresse för skolan och vår långa erfarenhet är vi experter på skolans arbete med schemaläggning, närvaro och omdöme. Skola24 är innovativa och utvecklar ständigt moderna IT-lösningar som gör skillnad. Vår vision är att tillhandahålla den ultimata schema-upplevelsen i skolan. Vi är idag ca 70 anställda och har vårt säte i Falköping.

cullberg.jpg

Dina arbetsuppgifter 

Som Engineering Manager/RTE inom backend kommer du att bygga och vidareutveckla två högpresterande backend-team kring den logiska domänen för Skola24. Du kommer att vara en integrerad del av att skapa produkten och den tekniska strategin för domänen, och du kommer att leda och inspirera teamet att följa bästa praxis och fatta sunda tekniska beslut för att uppfylla affärsmålen. Vidare faciliterar du tekniska diskussioner där risker och förbättringsområden identifieras, ger teknisk riktning och kontext vid komplexa problem samt samarbetar tätt med produktägare för att effektivt kunna leverera produkten och nå affärsresultaten. Du har personalansvar för i dagsläget 7 utvecklare, där du utvecklar teamet med välbefinnande och hållbarhet i fokus.
Då verksamheten befinner sig på en förändringsresa ser man att du kommer att vara en ledare som har ett agilt tänk och som lyfter teamet till fortsatt utveckling av moderna tekniker och arbetssätt.

Din profil 

Vi söker efter en målinriktad, förändringsbenägen och inspirerande person som har erfarenhet av ett modernt och nära ledarskap i ett företag med modern teknik. Du är framåtlutad, har en god samarbetsförmåga samt en hög kommunikativ förmåga, där du kan kommunicera effektivt med intressenter av olika teknisk bakgrund. Vidare brinner du för att utveckla team och bidrar med kreativa tankar och idéer på ett prestigelöst och inflytelserikt sätt.
Vi tror att en högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande, med några års erfarenhet av ledarskap inom IT- och systemutveckling, är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du har troligtvis en bakgrund som systemutvecklare eller arkitekt inom backend-relaterade tekniker, med fördel inom tjänsteutveckling och/eller databasutveckling. Utöver detta har du god kännedom om SQL och integration. Erfarenheter av att leda i agila arbetssätt ser vi som något positivt, där kunskap om SAFe och Scrum är meriterande.

Arbetet är på heltid och dagtid med start enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför är du välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök redan i dag

Ansök genom att klicka här.

En arbetsplats att längta till

 • Annika Spetz

  UX och arkitektur

  "Det som redan är bra kan bli ännu bättre." Skola24 arbetar med ett mindset och principer som är kopplade till Lean & Agile för att utveckla organisationen. Som verksamhetsutvecklare hjälper jag de självorganiserande teamen med att hitta nya infallsvinklar och ställa frågor för att komma framåt i processerna. Teamen skapar i sin tur ett stort värde för våra användare. Jag brinner för mötet mellan människor, ständiga förbättringar och snabba feedbackloopar.
 • Alexander Hultén

  Key Account Manager

  ”Det högre värdet på Skola24 är att vi arbetar för elever och deras möjlighet till utbildning.” Som Key Account Manager är jag länken mellan företaget och kunden, jag hjälper kunden framåt i deras verksamhetsutveckling. Det härligaste med att vara KAM är de personliga mötena och att ständigt vara i en framåtsyftande dialog. Vi blir fler som arbetar på distans och på Skola24 är man en del av kontoret även om arbetsplatsen är några mil därifrån.
 • Olivia Borg

  Systemutvecklare/Testanalytiker

  "Jag tror och hoppas på en ökning av tjejer inom IT-branschen, vi kommer in med lite nya synvinklar." Jag började på Skola24 som sommarjobbare, en klasskompis tipsade mig, och därefter skrev jag mitt examensarbete på Skola24. Det är jättekul att arbeta i ett scrumteam där vi antar olika uppgifter och tillsammans hittar det bästa och mest lämpliga lösningsalternativet. Det roligaste med jobbet är ändå alla härliga kollegor vilket ger mig stor arbetsglädje.