Kompetensutveckla dig med oss

Våra kurserna bidrar till att din kommunen/organisationen säkrar upp med kompetenta schemaläggare och administratörer. De ger också en bra grund för din skolans arbete med närvaro, omdöme, resursplanering och skolutveckling.

Våra duktiga  produktspecialister arbetar både som konsulter och handledare. Ta chansen att utveckla skolans verksamhet med hjälp av oss.

Diplomatdagen 2019

Du som är diplomerad schemaläggare bjuds härmed in till en heldag med oss andra schemanördar.
Tillsammans ägnar vi en hel dag åt schemafrågor där du får möjlighet att ta upp frågor från din egen verklighet och lyssna till våra egna schemaexperter som ger användbara tips.
Vi kommer ge er en sneakpeak på nyheter och framtida utveckling i Skola24.

Tid och plats
Vi samlas redan på tisdagkvällen den 2 april kl 18.30 på Kurorten Mösseberg för mingel och en gemensam middag.
På onsdagen den 3 april håller vi till i våra egna lokaler på Storgatan 5A i Falköping. Tiderna för dagen är 9.00 – 16.00.

Logi
Boende bokas i egen regi, vi rekommenderar Kurorten Mösseberg, telefon 0515 – 432 00. Uppge vid bokningen att det gäller Skola24.

Bokning
Priset för Diplomatdagen är oförändrat från förra året, 2 000 kr exkl. moms, vilket inkluderar välkomstmiddag på tisdagen samt lunch och fika på onsdagen.

#närvaroeffekten

fill-color Created with Sketch.

Närvaroeffekten handlar om att elever med hög närvaro i skolan har goda möjligheter att utvecklas mot utbildningens mål. Skolan måste ha effektiva rutiner för att snabbt sätta in åtgärder när elever börjar visa tecken på oroande frånvaro. Ett IT-stöd för frånvarorapportering kan vara till god hjälp, både när det gäller att snabbt upptäcka frånvaro och att följa upp effekten av insatser. Olika personalgrupper på skolan kan enkelt få tillgång till aktuell information om läget för enskilda elever, men även följa upp statistik som visar resultatet av skolans arbete med att främja närvaro.